На 14 май от 10:30 часа в зала „Тържествена“ на Централен военен клуб – гр. София Стационарната опорна комуникационна мрежа (СОКМ) отпразнува своята 55 годишнина. Гости на тържеството бяха заместник-министъра на отбраната господин Анатолий Величков, директора на дирекция КИС бригаден генерал Емил Шошев, командира на Стационарната комуникационна и информационна система полковник Людмил Стоянов, главния директор на главна дирекция „Инфраструктура на отбраната“ госпожа Татяна Александрова.
    По повод годишнината формированието беше наградено с „Плакет на министерство на отбраната“, а командирът на СОКМ подполковник Красимир Кадиев с „Нож за АК-47“ от Началника на отбраната. 
    Военното формирование е създадено през 1963 година със заповед на началника на Свързочни войски на Българската армия. През своята дългогодишна история структурата преминава през различни организационни и технологични трансформации, за да се превърне в гръбнака на комуникационно-информационната система на Българската армия.
    Благодарение на високия си професионализъм, личният състав запазва и отстоява традициите, оставени от поколенията и дава своя принос за развитието и усъвършенстването на въоръжените сили на Република България.
 
 
 
 
 

 

СКИС © 2021 г.